“Усе почалося в 1930-ті” – директор музею Революції гідності про обшуки

0
547

Обшуки в музеї Революції гідності є тиском на заклад напередодні Дня гідності та свободи.

Про це в прямому ефірі сказав директор музею Ігор Пошивайло, пише Газета.юа

“Були обшуки зранку. Шукали документи, пов’язані зі спорудженням меморіалу Героїв Небесної сотні. Це проєктно-кошторисна документація, фінансова складова. Вона передана генпідряднику і знаходиться в нього. У мене вдома обшукали все, вилучили мій приватний диск, де зберігаю всю інформацію. В Ухвалі було написано про вилучення документації, але ж електронний носій не є документом”, – заявив Пошивайло.

На питання журналістів, коли все почалося, Пошивайло напівжартома відповів: “Усе почалося в 1930-ті”.

Певно існує якесь кримінальне провадження. Але в музеї про нього не знають, додав директор.

“Ми не є прямим суб’єктом. Меморіал планували спорудити 2015 року Однак, була накладена низка арештів на ділянку. Прокуратура визначала терміни, коли закінчаться слідчі експерименти і можна буде споруджувати Меморіал. Терміни спершу мали закінчитися літом 2018-го. Потім говорили, що в лютому 2019 року буде споруджений меморіал. Але почалися накладення арештів. Ділянка й досі заарештована. Очевидно, це і є питання слідчих органів – чому не будується меморіал і куди поділися кошти”, – припускає Пошивайло.

За його словами, зі справою до кінця нічого незрозуміло.

“Офіційно, кошти отримує генпідрядник. Витрачає кошти згідно з документації. Усі кошти – на казначейському рахунку. Оскільки меморіал не побудований, генпідрядник теж не може звітувати. Ця ситуація зробила заручниками музей і генпідрядника. Але ми маємо можливість відзвітувати за авансові кошти. Не розумію, чому витребування документації пройшло саме зараз”, – додав директор музею.